Eğer istediğim gibi olmuşsa bir reçeteyi tıpatıp ikinci kez uyguladığım pek nadirdir.
Bir sonraki sefere muhakkak yeni bir ekleme yapılmış, akılda kalan mutlaka denenmiş olur. veya bir tarif başarılı oldu ise hemen yeni bir tarife geçilir. amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur benim için.
Ancak bu denemelerin hic biri not edilmedigi icin cogu zaman neyi ne kadar koymustum, şunu cıkarmıs bunu eklemiş miydim konuları hep göz kararıdır.
Bu kötü alışkanlığımın blog sayesinde değişerek, başarılı olmuş reçetelerdeki oynamalarımı not etmeyi umuyorum.
Bu güne kadar sayısız revani yaptım. her biri başka bir uyarlama idi. Bugun babacığıma iftara giderken yapacağım ise yine bambaşka bir tariften olacaktı. ve bu sefer içine daha az irmik, aromasını sevdiğim için de portakal kabuğu rendesi koyacaktım. Babam yumurta kokusunu hic sevmez , bilhassa da revanide yumurta kokusu alır, riskli bir deneme ama zoru severim, yapacaktım :)
işte başlıyoruz...
Önce anneciğimin tarif defteri ile internetteki revani tarifleri karşılaştırılıyor; referans olarak annemin yanına parantez içinde "çok güzel mutlaka yap" notunu aldığı tarif alınıyor.
malzemeleri bir araya topluyoruz, nasilsa ne konacagi belli iş hangisinden ne kadar konacağına karar vermekte :)) ona da biraz daha sayfa karıştırıp nasıl bir tat istediğimize kani olduktan sonra karar vereceğiz...
... sonunda aklımıza en yatan oranları birleştiriyoruz.
Babamın güzel yemeklerinin arkasından ikram ediliyor revanimiz ve herkesten tam not alıyor.
Denemek isteyenler için;
Keki;
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 çay bardağı (küçük ince belli) yoğurt
1 çay bardağı " " " eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı elenmiş un
3 yemek kaşığı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ( koydum ama gereksizdi, bir daha portakal/limon kabuğu giren yere vanilya giremez)
Şerbeti;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. şeker ve suyu tencerede 10 dk kaynatıp, limon suyu ekleyerek 1-2 daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
keki için, yumurta ve şekeri açık sarı rengi alıncaya kadar çırpıyoruz. genellikle çırpmaya başlarken zamanlayıcıyı 10 dk ya kurarım. bu sefer 5 dk çırptım.
yoğurt ve yağ ekleyip, hafif çırpıyoruz, elediğimiz kuru malzemeyi (un, irmik, kabartma tozu, vanilya) ekleyip, portakal kabuğu da rendeledikten normal çırpma teline geçip birbirine iyice yediriyoruz.
kare borcamı veya kullanmayı sevdiğiniz hamurun hacmine uygun büyüklükteki herhangi bir fırın kabınıtereyağı ile yağlıyoruz.
hamuru fırın kabına döküp 150 dereceye ayarlanmış soğuk fırına veriyoruz. 30 dk. hic acmadan daha sonra ise kürdan testi yaparak hem içi iyice çekilene hem üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 30+5 dk da pişti. 10 dk daha fırını kapatıp içinde tuttum.
fırından çıkarır çıkarmaz ılınmış şerbeti üzerine döktüm.
Voila...
Çok güzel görünüyor .Afiyet olsun...
YanıtlaSilFikriye
tesekkurler...
Silakşam yedim çok güzeldi...
YanıtlaSilportakal rendesi tatlıya anlatılmaz aroma ve lezzet katmış.
eline sağlık
bu tarifin aynisini bende yapacagim.
YanıtlaSilmuhtesem olacagindan hic kuskum yok
hem revani hem irmikli puding yapacagim.
herkez sasiracak
artik yeni bir imajim olacak
eve gelip bir tepsi revaniyi goren hayirsever SG dusup bayilacak !!!
sabırsızlıkla sonucu bekliyorum :)
Silbu arada irmikli puding in de tarifini senden bekliyoruz o zaman :)
Nefis olmuş , tatlılar benim favorilerim:))
YanıtlaSil