1 Ekim 2012 Pazartesi

Strawberry Shortcake

Pazar sabahı, çaydanlığımın kopan sapını tamir ettirmeye pazara gitmeseydim, mevsimin son çileklerini görmeyecek, eve gelip hemen bu pastayı yapmayacak, hem kendimin hem de evdekilerin diyetini bozmamış olacaktım...
... Ama napalım gittim, gördüm, aldım, pişirdim, yedim :)

Shortcake (yarım ölçü yaptım, bu malzemeleri x2 yapabilirsiniz)
3 yumurta beyazı
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 fiske deniz tuzu
4 yemek kaşığı bardak süt
1 bardak un

elenmiş un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve bir fiske tuzu bir kapta birlestirin. Üzerine oda sıcaklıgındaki terayağı ve sütün sadece 3 kaşığını ekleyip mikserin orta kademesinde malzemeler birleşinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta beyazları ve kalan 1 yemek kaşığı sütü çatalla hafif çırpın.

Yumurta beyazı karışımını tereyağlı karışımın içine yavaşça ekleyerek düşük hızda hepsini bir çırpın. Tüm malzeme birbirine karışınca yağlanıp unlanmış bir kare veya dikdortgen kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmamış fırında 150 derecede 25 - 30 dk da pişiyor. Kürdan testini muhakkak yapın, gerekirse 5-10 dk daha fazla pişirin.

Krema
1/2 paket (100 ml) sıvı krema
3 yemek kaşığı şeker

Svı krema ve şekeri mikserin orta-yüksek devrinde krema kabarıncaya kadar çırpın. Üzerine strech film ile örtüp buzdolabına kaldırın.

Çilek Sos
1/2 bardak çilek
2 yemek kaşığı şeker

Çilekleri küp küp keserek cam veya porselen bir kaseye alıp üzerine toz şekeri serpiştirin. Strech film örtüp oda ısısında kenara kaldırın. (Not: Bu aşamayı keki yapmaya başlamadan yapın, kek pişerken  geçen sürede çilekler şekeri çekecek.)

"Strawberry Shortcake"in oluşturulması.
-Soğumuş olan keki karelere bölün (dikdortgen kek kalıbı kullandı ince bir parmak kalınlıgında bir dilim kesin)
-Servis edeceginiz tabağa kekin 1 dilimini yatırın.
-Üzerine çırpılmış kremadan 1 yemek kaşığı dökün.
-Kremanın üzerine 1 yemek kaşığı çilek bırakın (kaseden alırken suyunu süzdürerek alın)
-Üzerine 1 dilim daha kek yerleştirin.
-Krema ve çilek işlemini uygulayın.

Elinize sağlık :)

İşte sonuç ...










5 yorum:

  1. waaowwwww süperrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
    Blogunuz çok keyifli ve çekici. Sizi izlemeye aldım.
    Daha çok tarifler, yazılar ve paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Piril hanim guzel sozleriniz icin cok tesekkur dderim
      Sayfaniizi ziyaret ettim, tarifletinizi deneyecegim
      Sevgiler

      Sil
  3. Bu cok guzel gozukuyor.

    DOGUM GUNUN KUTLU OLSUNNNNN

    YanıtlaSil