27 Ağustos 2014 Çarşamba

Kabaklı Kakaolu Kek

Havuçlu kek olur da kabakli kek olmaz mi?!

Olur, oldu; hatta cok güzel oldu.
Hic kimse icinde kabak, hem de bildiğimiz yeşil kabak olduğunu farketmedi bile...
Yaz başından beri yerli yabancı bloglarda bir "zucchini" yani kabak furyası esiyor.
Aklınıza ne gelirse kabaklı herşeyi yaptılar. Ekmekten pizzaya,
Kekten pastaya...
Benim ilgimi çeken kek ve pastada kullanilan kısmıydı.
Bütün yorumlarda bahsi geçen, bu malzemeyi bir kekte denememde rol oynayan
en önemli nokta ise kabağin keke nemli doku veriyor olmasiydi.
Tüm denemelerimde beni cesaretlendiren, evimizin cesur ve yenilikçi "Z" kuşağinin motivasyonumdaki etkisi her zamanki gibi büyük.

Deneyin, pişman olmayacağınız gibi, aileniz özellikle de cocuklar icin sağlıklı bir
atıştırmalık alternatifi yakalamış olacaksınız.










Kabaklı Kakaolu Kek

Malzemeler:
Kuru Malzemeler;
2 cup (2 bardak=236 gr) un
2 cup (2 bardak=400 gr) toz şeker
3/4 cup (90 gr) kakao
2 çay kaşığı (7 gr) karbonat
1 çay kaşığı (4 gr) kabartma tozu
1/4 çay kaşığı (2 gr) tuz
1 çay kaşığı (4 gr) tarçın

Sıvı Malzemeler;
4 yumurta
1 cup (1 bardak) sıvı yağ

Ayrica;
3 cup (3 bardak) yeşil kabak (rendelenip suyu sıkılmış)
1 cup (1 bardak) damla çikolata (opsiyonel)

Yapılışı:

Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın.
Isterseniz büyük boy dikdörtgen borcamı hafif yağlayıp
yağlı kağıt serin, dilerseniz 24-26 adet kadar cupcake kağıdı
hazırlayın.
Hamuru karistiracaginiz kaba once şekeri alın.
Uzerine diğer kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.
Ayri bir cukur kapta yumurta ve yağı hafif çırpın.
Bu karışımı kuru malzemenin ortasına dökerek çırpma teli ile karıştırın.
Bu noktada karışım koyu kıvamda olacak.
Üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabakları ve eğer kullanıyorsanız damla
çikolatayi ilave edip malzemeyi hamura yedirecek kadar karıştırın ve
hazırlanmış olan kalıba/kalıplara pay edin.
Tercihen fırının orta rafında, tek büyük kalıp kullandı iseniz ilk 30 dk fırının kapağını
hic açmamak sureti ile 30uncu dakikadan itibaren kürdan testi ile kontrol ederek yaklaşık 40 dk, cupcake kalıplarında pisiriyorsanız 15-18 dk yine kürdan testi yaparak pisirin.























Afiyet olsun ...





1 yorum:

  1. Sevgili Türkan Hanım, sanırım artık tarif yayınlamıyorsunuz. Eğer öyleyse üzüldüm. Bu tarifinizi denedim . Son derece lezzetli bir kek oldu. Ben kabartma tozunu ir paket ve kakao miktarını 70 gr kullandım. Deneyecek arkadaşlar Tereddüt etmesinler. Görüşmek dileğiyle. Selamlar. Gülsüm

    YanıtlaSil