13 Kasım 2012 Salı

Orman Hayvanları Dogum Günü Pastası

Blogumu yeni açtığım, pek de takipçimin olmadığını düşünüp üzüldüğüm günlerden bir gün, "denetleme bekleyen yorumlar kutusu"na düşen bir mesajı çölde vaha bulmuş gibi sevinerek açtım (o kadar dramatik olmasa da epey sevinmiştim gerçekten :)).
Mesaj, nerdeyse 10 yıldır görmediğim bir arkadaşımdan geliyordu. Internette gezinirken tesadüfen blogumu bulmuştu!

Oğlunun 2nci yas günü için pasta yapıp yapamayağımı soruyordu. Seve seve kabul edeceğimi söyledim ve konsepti belirleyince tekrar görüşmek üzere sözleştik. O sıra aylardan agustostu. Küçük Ali'nin dogum günü ise Kasımdaydı.
Sevgili arkadaşım Eylül gibi konsepti belirleyip göndermişti bile. Zevkli bir seçimdi ve en az o kadar keyifli bir çalışma olacağı kesindi kesin olmasına ama gelin görün ki Kasım ayına girdiğimizde beni bir heyecan sardı, sormayın.
Pastanın provasını yapmak istiyor ama hep erteliyordum, en azından üzerindeki modellerin provasını yapsaydım, ama nerde, vakit bile bulamadan büyük hafta geldi çattı ! Hafta diyorum çünkü pastanın başlangıcından teslimine kadar geçen süre 4 gün :) Tabi bunda pastanın yanısıra cupcake lerin de olmasının payı büyük.

Perşembe akşamı pasta üstü orman hayvanlarını modelledim. (Kızım büyük yardımcım, oranlama konusunda hayatımı kurtardı; yoksa filden daha büyük bir yılan yapıyor olacaktım:))

Cuma akşamı pastanın pandispanyası pişti...
Cumartesi akşamı pasta katlara ayrılıp, ganajlandıi dolaba kaldırıldı.
Yine aynı aksam Cupcake ler pişirildi ve herbirine ayrı ayrı şeker hamuru süslemeleri tasarlandı.
Pazar sabahı iyice olgunlaşmış olan pastamızın  üstü şeker hamuru ile kaplandı ve paketlenip sahibine teslim edilmeyi bekledi.

Ama buraya kadar kolay... Benim asıl zor aşama teslimat yola cıktıktan sonra başlıyor; Acaba beğendiler mi? Hayal ettikleri gibi olmuş mu acaba? Görünce ilk tepkileri nasıldı? Tadını da beğendiler mi ki? ... gibi sonu gelmez sorularla içim içimi yiyor. Gözüm sürekli telefonda, geri dönüş bekliyor. Bu da benim defom işte, pastam alındıktan sonra aranmazsam bozulurum :) Sanatçı kaprisi :)

Bu kadar laftan sonra sizleri Sevgili Ali'nin Orman Hayvanları Temalı Pasta ve Cupcake leri ile başbaşa bırakıyorum, eğlenin :)...

Önemli Not: Sevgili Ali'ye nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diler, Ali'nin annesi sevgili arkadaşım Melek'e de ailesi ve tüm sevdikleri ile birlikte uzun ve sağlıklı yıllar temenni ederim



şeker hamuru kaplama pasta ve üzerinde şeker hamurundan model hayvanlar
poz veren orman hayvanları
jungle animals toplu poz :)
zürafa cupcake
fil cupcake
... ve bu da pastamızın iç görüntüsü




2 yorum:

  1. Türkan hanım merhaba,
    Ne güzelmiş blogunuzun adı, bayıldım! Ellerinize sağlık çok sevimli şeyler bunlar...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Tijen hanim, ziyaretiniz benim icin cok kiymetli. Iltifatiniza cok tesekkur ederim. Gorusmek uzere...

    YanıtlaSil