4 Aralık 2012 Salı

Yeni Yıl Kurabiyeleri!

Aralık ayının gelişi ile birlikte yeni yıl heyecanı sarmaz mı sizleri de?
Bayılırım ışıl ışıl caddelere, rengarenk vitrinlere, kırmızı-yeşillere, doreye ...

Ben bu yıl, heyecanımı kurabiyelere döktüm. Bu kurabiyeleri dilerseniz aşağıda verdiğim tarif ile kendiniz hazırlayabilir, isterseniz de iletişim detaylarımdan sipariş edebilirsiniz.






sade, ağaç süsü olarak da ideal


Kurabiye tarifi;
1 yumurta
250 gr tereyağı
125 gr pudra şekeri
50 gr buğday veya mısır nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı tarçın veya zencefil

Önce yumurta ve tereyağını birlikte krema kıvamına gelene kadar elimizle yumuşatıyoruz.
Pudra şekerini ilave edip tereyağı ve yumurtaya yediriyoruz.
Nişastayı ve vanilyayı, hemen ardından da azar azar unu ekliyoruz.
Un ölçüsü şöyle; kabın kenarları temiz olacak yani hamur kenarlarda bulaşık bırakmayacak, hamurun kıvamı yumuşak elinizle top yaptığınızda düzgün şekil alacak.

Hamuru top yapıp sıkıca streç filme sarıp, buzdolabında 15 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş hamurumuzu 4 e bölüp, tezgah üzerinde merdane ile 3 mm kalınlığında açıyoruz.
Kalıplarımızla şekil verip, yağlı kagıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece (turbo fırın derecesidir. normal fırınlarda 170 derece). 12-15 dk da pişecektir. Arada kontrol edip kızartmamaya dikkat edin. Pişen tepsiyi fırından alarak soğutun.
Iyice soğumuş kurabiyeleri isetdiğiniz şekilde şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.

3 yorum: