4 Şubat 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI SUFLE

Geçtiğimiz Cuma akşamı, sofrayi çarçabuk toplayip, bir an önce aklımdaki tarifi uygulamak için malzemeleri tezgaha çıkardım.
Hazırlaması o kadar kolay , pişip tabaklarda yerini alması o kadar hızlı!

Öyle ki, yapmaya başladığımda çayı ocağa koymuştuk; mutfak saatinin süresi dolduğunda çay da demlenmişti.
Yıllar önce eşimle bir kez daha denemiştik sufle yapmayı. O zamanlar mutfakta acemilik zamanlarımı sürmekte olduğumdan mıdır nedir mutfağın altı üstüne gelmiş ve o gün bu gündür sufle benim için hep zahmetli işler kategorisinde olmuştur. Ta ki şu ana kadar!

Malzemesi az, hazırlık aşaması zahmetsiz, sofraya kattığı lüks cabası.
Güzel bir akşam yemeği kapanışı olarak harika bir seçim olur; hele ki yaklaşan "sevgililer günü" yemeğine...

Asagıda verecegim ölçü 3 kişi için çok fazla. Bu yüzden yarım ölçü yaptım ve bu şekilde, paşabahçenin klasik cam muffin kaplarından 5 adet kaba paylaştırabildim. Tarifi siz de ister benim gibi 2 ye, isterseniz de 4 e bölün. Ama mutlaka malzemeleri ölçün.

* Ölçüler için çok faydalı bir ölçü dönüştürücü sayfası var. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Sufle
Tarif tefaltv.com dan adapte edilmiştir.

250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata

125 gr toz şeker
5 yumurta sarısı
3 tam yumurta

80 gr un
1 fiske tuz

Tereyağını sos tenceresinde eritip ocağın altını kapatın. İçerisine kıyılmış çikolatayı ekleyip, çikolata yağın içinde iyice kaybolana kadar karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri tel çırpıcı ile hafifçe çırpın.
Yumurtalı karışıma elenmiş un ve tuzu ekleyip un kaybolana kadar karıştırın.
Çikolatalı karışımı ilave edip birbirine iyice yedirin.

Tereyağ ile yağlanmış ve unlanmış sufle kaplarına paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dk pişirin.
Ortası henüz kabarmış olacak, daha fazla pişirmeyin.
Dikkatlice servis tabağına ters çevirin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder